Nieuws

 • Informatieavond groot onderhoud Vlaak

  Gemeente Urk start na de bouwvak met groot onderhoud aan de Vlaak. Om u hierover te informeren houden wij binnenkort een informatieavond.

 • TOP URKer bedrijven onderscheiden zich

  afbeelding bordje Top Urker bedrijf

  TOP URKer bedrijven zetten zich in voor inwoners uit de buurt die het lastig vinden om zelf een baan te vinden en vaak afhankelijk zijn van een uitkering. Dat komt omdat ze bijvoorbeeld school niet hebben afgemaakt, geen volle dagen kunnen werken, het thuis heel lastig hebben, de taal niet spreken of omdat ze lichamelijk problemen hebben.

 • Bezoek koningspaar aan Urk op 29 juni

  foto koningspaar

  Op donderdag 29 juni a.s. brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een streekbezoek aan onze provincie. We verwachten die ochtend een gezellige drukte in het dorp. We maken er samen met u een mooie en feestelijke dag van. Maar het bezoek heeft ook gevolgen voor Urk. Er worden onder meer maatregelen genomen voor de veiligheid, bereikbaarheid en het parkeren.

 • Koningspaar komt naar Urk tijdens streekbezoek aan Noordoost Flevoland

  foto koningspaar

  Een grote wens van de gemeente Urk gaat op donderdag 29 juni aanstaande in vervulling. Tijdens een zogenaamd streekbezoek aan Noordoost Flevoland komt het Koningspaar als eerste naar Urk. Rond 09.30 uur arriveren ze in het havengebied van Urk. Na een korte begroeting door de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, en de burgemeesters van Urk, Dronten en Noordoostpolder is er een publieksmoment op het haventerrein. Een mooie gelegenheid voor de inwoners om de Koning en Koningin van dichtbij te zien.

 • Vakantieplannen? Regel uw reisdocument op tijd!

  paspoort.jpg

  Voor veel mensen is het weer tijd om aan de komende vakantie(s) te denken. Natuurlijk is het leuk om een mooie bestemming uit te zoeken, maar vergeet vooral niet om ook even een blik op uw reisdocument te werpen. Is het document nog geldig of moet uw ID-kaart of paspoort misschien binnenkort verlengd worden? Regel de vernieuwing wel op tijd want het is druk rond de vakantieperiodes.

 • Deel Urkerweg zes weken dicht - nieuwe duiker in Pilotentocht

  De provincie Flevoland vervangt de duiker in de Pilotentocht dit voorjaar. Hiervoor wordt de Urkerweg zes weken afgesloten voor al het verkeer van maandag 29 mei tot aan maandag 10 juli 2017. Het gaat om het deel van de Urkerweg tussen de Zuidwesterringweg bij Tollebeek tot aan de afslag richting de Hannie Schaftweg. De duiker verbindt het water van de Pilotentocht met de Urkervaart.

Archief
 • Lees voor