Vacature medewerker wijkbeheer

Hou jij van werken aan mooie uitdagingen, ben je energiek, heb je een klantgerichte werkhouding, ben je flexibel en neem je initiatieven. Houd je ervan verantwoordelijk te zijn voor een goede technische dienstverlening? Dan ben jij degene die ons team kan versterken.

Door de promotie van de huidige medewerker zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van

medewerker wijkbeheer m/v (36 uur per week / schaal 5)

Algemene informatie

Urk is een 20.000+ gemeente en volop in ontwikkeling. Om onze strategische doelen te kunnen realiseren kiezen we voor flexibiliteit en samenwerking: een netwerkorganisatie, modern, wendbaar, slagvaardig, klantgericht en ondernemend.

Onze organisatie vraagt om leidinggevenden en medewerkers met de juiste competenties. Het HRM-beleid is hierop afgestemd. Het beleid is zo ingericht dat de prioriteit ligt bij de taakvolwassenheid van medewerkers en talentontwikkeling.

Van onze medewerkers vragen we professionaliteit. Naast kennis en kunde gaat het om houding, gedrag en vaardigheden. Medewerkers zoeken zelfbewust en op basis van gelijkwaardigheid samenwerking met alle collega’s. Ze zijn flexibel en voldoen aan de kerncompetenties van onze organisatie:

 • Klantgerichtheid
 • Betrokkenheid
 • Flexibiliteit
 • Samenwerkingsgericht
 • Leervermogen
 • Taakvolwassenheid

Je werkt bij de eenheid Ruimte en Beheer. Deze eenheid is verantwoordelijk voor alle beleids- en beheerszaken op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw, civiel- en cultuurtechnische werken, verkeer en vervoer, watertaken en wijkbeheer met: straten en pleinen, groenvoorzieningen, begraafplaatsen en sportvelden.

Jouw bijdrage aan onze ambities

Als medewerker wijkbeheer verricht je werkzaamheden binnen het totale wijkbeheer. Je verzorgt de snelservice binnen de wijk. Je bent het zichtbare aanspreekpunt binnen de wijk voor burgers, instellingen en bedrijven. Je beantwoordt vragen van burgers, instellingen en bedrijven en verwijst deze zo nodig door. Je draagt zorg voor de leefbaarheid in de wijk en je zorgt voor een tevreden burger in een prettig woon- en leefklimaat. Je signaleert knelpunten in de leefomgeving en lost die op. Je voert inspecties op het gebied van grijs en groen uit en je wijst de burgers, instellingen en bedrijven op hun verantwoordelijkheid voor het behoorlijk gebruik van de leefomgeving in de wijk. Je houdt toezicht op het gebruik en de inrichting van de openbare ruimte. Je bewaakt het gewenste kwaliteitsniveau van het beheer in de openbare ruimte. Je meldt in voorkomende gevallen aspecten die handhaving verdienen en je  bespreekt dit met de handhaver. Je verricht specialistische onderhoud- en beheers-werkzaamheden op het terrein van de openbare ruimte (groen, begraafplaatsen en sportvelden). Je repareert elementenverhardingen. Je zet civieltechnische werken uit. Je repareert huis- en kolkaansluitingen en legt deze aan. Je voert het (ecologisch) bermbeheer uit en onderhoudt beschoeiingen en afrasteringen. Je inspecteert op basis van klachten waar plaagdieren ongewenst zijn en geeft dit door aan de ongediertebestrijder. Je signaleert gebreken aan de inrichting van de openbare ruimte. Je voert direct reparaties uit als dat nodig is en als dat niet mogelijk is geeft je deze schade door. Je verricht dagelijks onderhoud en herstelwerkzaamheden voor het goed functioneren van het materieel en materiaal. Als dat nodig is geef je storingen, schades of gebreken door. Je delft graven. Je draait mee in de piket- en calamiteitendiensten. Tot slot verricht je verschillende administratieve werkzaamheden.

Wat breng je mee

 • Je hebt een relevante Mbo-opleiding afgerond.  
 • Je bent in het bezit van het diploma “Basiscursus Groen en Bestratingen”.
 • Je hebt diverse relevante cursussen gevolgd, bijvoorbeeld "veilig werken aan de weg", "meten en uitzetten", "huisaansluitingen".
 • Je bent in het bezit van het VCA-certificaat.
 • Je bent in het bezit van het rijbewijs BE (het rijbewijs BCDE is gewenst).
 • Je hebt enige jaren ervaring in genoemde werkzaamheden.
 • Je bent gericht op samenwerking, je legt makkelijk contact, je zoekt de verbinding, je bent accuraat, proactief, flexibel, klantgericht en inventief in het bedenken van oplossingen van voorkomende problemen.

Wat wij je bieden

 • een inhoudelijke uitdagende functie met veel regelmogelijkheden;
 • volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • een aanstelling bij de Gemeente Urk binnen de eenheid Ruimte en Beheer met een proeftijd van een jaar met een reëel perspectief op een vaste aanstelling;
 • een salaris van maximaal € 2.599,00 bruto per maand (functieschaal 5), dit is exclusief de vuilwerktoelage van  € 56,21 bruto per maand en 16,8% IKB bruto per maand;
 • werken in een collegiaal team;
 • een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Heb je interesse?

Een assessment maakt deel uit van de procedure. Medewerkers die in dienst komen van de gemeente Urk overleggen een verklaring omtrent het gedrag en worden beëdigd. Willem Jan Wakker, leidinggevende van de eenheid Ruimte en Beheer, wil je graag inlichtingen over deze functie verstrekken. Hij is telefonisch bereikbaar via 0527-689868.

Sollicitatie

Jij voelt je aangesproken door deze boeiende functie? In dat geval kun je tot uiterlijk 5 maart 2018 je motivatiebrief met CV uitsluitend per e-mail versturen naar sollicitaties@urk.nl.