Schilderij Willem Arondeus overgedragen aan museum

Op maandag 7 juni heeft Freek Brouwer, wethouder Cultuur, Recreatie en Toerisme een portret van Willem Arondeus in ontvangst genomen in het museum Het Oude Raadhuis op Urk.  De gemeente Urk is zeer verheugd dat een aantal schenkers het initiatief heeft genomen het schilderij van kunstenaar en verzetsman Willem Arondeus aan het museum te schenken. Het kunstwerk is geschilderd door Herman Morssink.

Warme band met Urk

De reden van de schenking is gelegen in het feit dat Willem Arondeus precies 100 jaar geleden enkele jaren op Urk kwam wonen en steeds een warme band met Urk heeft gehad. Dat blijkt ook uit één van de brieven waarin staat opgetekend: “Hij is nog steeds verrukt over zijn leven op Urk”.

Tentoonstelling

Vanaf dinsdag 8 juni is er gedurende de zomermaanden (tot 1 oktober) een tentoonstelling over Willem Arondeus in het museum op Urk. Tijdens de tentoonstelling wordt de film ‘zonder afscheid verdwenen’ gedraaid; deze gaat over het leven van Arondeus.

Openstelling museum

Het museum is tijdens de zomermaanden van maandag tot en met vrijdag geopend van
11.00 - 17.00 uur.  Op zaterdag is het museum geopend van 11.00 - 16.00 uur. Naast de tentoonstelling is er een nieuwe activiteit in het museum namelijk een VR-beleving over een gezonken botter op de bodem van de vroegere Zuiderzee (nu IJsselmeer).

V.l.n.r. Herman Morssink, maker van het schilderij, Meino Schraal en wethouder Freek Brouwer bij het schilderij van Arondeus
Herman Morssink, maker van het schilderij, Meino Schraal en wethouder Freek Brouwer staan bij het schilderij van Willem Arondeus, wat geschonken is aan de gemeente Urk en een plekje krijgt in Museum het Oude Raadhuis.