Update vrijdag 29 november 13:00 uur

Er is nog geen nieuws over de zoekactie naar de vermiste bemanning van de Urker kotter.

Ik heb dat vanmorgen ook met de familie gedeeld.

De zoekactie wordt nu gecoördineerd door de politie. De weersomstandigheden zijn slecht. De golven hebben een hoogte van bijna drie meter. En er wordt windkracht zeven voorzien. Dan is het helaas onverantwoord om te duiken.

Als de omstandigheden het toelaten wordt er vandaag misschien wel met sonarapparatuur gezocht. Er worden ook voorbereidingen getroffen voor een duikactie op zaterdag. Dan wordt er beter weer verwacht.


Ineke Bakker,
waarnemend burgemeester Urk

Donderdag 28 november 2019, 19:00 uur

Vanmiddag heb ik de twee getroffen families bezocht. Het verdriet over de vermissing van hun geliefden is groot. De voortdurende onzekerheid knaagt.

Helaas is er geen nieuws te melden over het lot van de bemanning van de Urker kotter. Vanaf 17:00 uur vanmiddag spreekt de Kustwacht volgens de bestaande procedure niet meer van een reddingsactie, maar van een bergingsactie. Intussen gaat de zoekactie van de collega-vissers door.

Ik wens ook vanaf deze plek alle betrokkenen sterkte. En ik hoop van harte dat we allemaal respect hebben voor de gevoelens van de familie, zodat ze deze op hun eigen manier een plaats kunnen geven.

Ineke Bakker,
waarnemend burgemeester Urk