De energiebesparingsactie die de gemeente Urk in september 2022 startte, loopt in de huidige vorm op 31 mei 2023 af. De actie, die als doel heeft om woningen op Urk beter te isoleren, is een succes. Tot het moment van schrijven hebben 62 huurders en 171 woningeigenaren zich aangemeld. Voor huurders stopt de energiebesparingsactie op 31 mei. De gemeente geeft na de zomervakantie een vervolg aan de actie voor koopwoningen.

Laatste kans voor huurders

Meedoen met de actie kan dus nog steeds. Voor meer informatie en deelname zie www.urk.nl/energiebesparingsactie. Huurders krijgen een gratis adviesgesprek met een energiecoach en kunnen kiezen uit een aantal kleine energiebesparende producten. Zoals bijvoorbeeld radiatorfolie, brievenbusborstel, ledlampen en/of een waterbesparende douchekop. Zo leren zij energie te besparen en worden meteen op weg geholpen.

Veranderende voorwaarden voor woningeigenaren

Omdat de gemeente de komende tijd wil blijven ondersteunen bij het isoleren van woningen, wordt de actie voor woningeigenaren vervolgd. Meedoen aan de actie onder de huidige voorwaarden kan nog tot en met 31 mei, via www.urk.nl/energiebesparingsactie.

Deelnemers krijgen een gratis adviesgesprek aan huis en ontvangen een offerte om de woning beter te isoleren. De gemeente betaalt (een deel van) de rekening voor de woningeigenaren met een laag inkomen. Dit zijn huishoudens die minder dan 120% van het Wettelijk Sociaal Minimum verdienen. De voorwaarden van de vervolgactie veranderen, waardoor meer Urkers aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming in de kosten van de isolatiemaatregelen. Twijfelt u om nu mee te doen of nog even te wachten? U kunt gewoon inschrijven. De gemeente bekijkt per deelnemer de beste situatie. De gemeente maakt voor de zomervakantie de voorwaarden van de nieuwe actie bekend.