Op 1 november gaf de DURF Academie het startschot in de ontwikkeling van jong talent op Urk. Vijftien gedreven jongeren duiken in het avontuur van de DURF Academie. Herkenbaar door hun DURF sportoutfit uitgereikt door wethouder Freek Brouwer. Ze gaan zich opleiden tot coach, trainer of scheidsrechter. Dit initiatief biedt hen de kans om hun passie te volgen en tegelijkertijd hun talenten te ontwikkelen.  

Wat is de DURF Academie

De DURF Academie is een innovatief programma dat jongeren de mogelijkheid biedt om onder begeleiding van een ervaren DURF ambassadeur aan de slag te gaan bij lokale verenigingen. De verenigingen waar de jongeren starten zijn de basketbal-, hapkido- en de gymvereniging.

Ze worden gecoacht en getraind met als doel hun vaardigheden te vergroten en wellicht in de toekomst aan de slag te gaan als trainer, coach of scheidsrechter. Ze komen vier keer met alle 15 ambassadeurs bij elkaar, om van elkaar te leren en ervaring uit te wisselen. Het programma begint bij verenigingen, maar heeft als ambitie om uit te breiden naar het bedrijfsleven.

Programma DURF

Het DURF-programma heeft als doel jongeren op Urk te laten opgroeien in een veilig, kansrijke en gezonde omgeving. DURF stimuleert samenwerking en faciliteert initiatieven waarbij Urkers gezamenlijk werken aan een positieve, gezonde, veilige en kansrijke leefomgeving voor jongeren.

15 jongeren in blauwe trainingspakken voor een bord Durf Academie