Vanaf 7 januari aanstaande is er weer een huis-aan-huis controle op het bezit van honden.

Deze controle zal een aantal weken duren. De controleur belt bij iedereen aan om te kijken of u een hond heeft. Als er een hond wordt gevonden, waarvoor geen belasting wordt betaald, vult de controleur samen met u een aangiftebiljet in. Wanneer de controleur niemand thuis aantreft, laat hij een formulier achter.

U bent verplicht om uw hond zelf aan te melden bij de gemeente. U krijgt dan jaarlijks een aanslag hondenbelasting. Het aantal honden dat u houdt, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief bedraagt in 2020 € 79,00 per jaar voor de eerste hond. Voor elke volgende hond betaalt u € 115,00. Wanneer u uw hond niet aanmeldt, kunt u daarvoor een boete krijgen!

U kunt aan- of afmeldformulieren digitaal invullen via ‘Mijn Urk’. Beschikt u niet over DigiD, dan kunt u de formulieren verkrijgen bij de balie van het gemeentehuis, telefonisch opvragen of via de mail.

Heeft u vragen over de controle of wilt u een aan- of afmeldformulier aanvragen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen naar 0527-689868. U mag uw vragen ook per e-mail stellen. Dat kan via belastingen@urk.nl