Vanaf november gaan we jou een jaar lang uitdagen om de Flevolandse voetafdruk te verkleinen.

We doen dit met samen met gemeenten, organisaties, onderwijs en graag ook met jou. Iedereen kan een stap zetten. Wij dagen je hierbij uit om ook een challenge aan te gaan.

Waarom zou ik een challenge aangaan?

Elke maand zijn er 4 challenges. In november zijn de challenges gericht op minder en energiezuinig verlichten. We weten allemaal dat onnodige verlichting niet alleen geld kost maar ook CO2-uitstoot veroorzaakt. Vaak weet je wel hoe je dat kan voorkomen of verminderen. Maar waarom zou je het eigenlijk doen? De Natuur en Milieufederatie Flevoland wil samen met jou impact maken en  de Flevolandse voetafdruk verkleinen. Jij wil toch ook blijven genieten van rijke natuur, mooi landschap en een gezond milieu. Door mee te doen help je mee aan het behoud van een gezonde leefomgeving, waar je duurzaam kan wonen, werken en recreëren. Wij dagen je uit om impact te maken met ons. Ik doe mee! Jij ook?

 

Hoe gaan wij dit doen?

Aardbol op een hand

Per challenge gaan we meten wat we hebben bespaard in grondstoffen en energie. Het kan zomaar zijn dat we 1.000 kg CO2 kunnen besparen door een kleine verandering in ons gedrag. Samen gaan we deze uitdaging aan. Via ikdoemeejijook.nl kan je kijken hoe het met andere Flevolanders in de challenge gaat. Wat is lastig om te veranderen? Of wat gaat juist heel makkelijk? Op deze manier kan je van elkaar leren en kan de ander een inspiratie voor je zijn.

Yes, ik doe mee!

Welke challenge ga jij met ons aan? Schrijf je in op www.ikdoemeejijook.nl en verklein je Flevolandse voetafdruk. Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland!