Vrijwilligerswerk doen in een Israëlisch dorp, speciaal ingericht voor mensen met een meervoudige handicap. Andrea de Vries vertelde er afgelopen maandag over tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. Zij werkte een paar jaar geleden in het ziekenhuis van ADI en vertelde aan de hand van foto’s over haar periode daar.

Vooraf heette wethouder Freek Brouwer de groep geïnteresseerden hartelijk welkom. Hij vertelde over de bijzondere band die Urk heeft met ADI, ook de financiële steun die in het verleden vanuit Urk is geboden – zoals de prachtige opbrengst van het kistje Meischol in 2019. Aansluitend gaf Simon Weststeijn van Stichting ADI (voorheen Aleh Negev) alle praktische informatie over stagelopen of vrijwilligerswerk in dit bijzondere Israëlische dorp.

Werken en ontdekken

,,Naast werken op allerlei vlakken, het ziekenhuis, de boerderij, of hulp in het dagelijkse leven, krijgen de vrijwilligers en stagiaires genoeg vrije tijd om het land en de cultuur te ontdekken. Qua veiligheid is alles goed geregeld en dat zeg ik uit eigen ervaring’’, zei Weststeijn. Dat beaamde Andrea: ,,Het werken was bijzonder om te mogen doen, maar zeker ook de kennismaking met het land. Als ik terugkijk op mijn tijd daar, ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze ervaring heb opgedaan. Het contact met al die uiteenlopende culturen is fantastisch. Je leert anders naar jezelf kijken en ik heb vrienden voor het leven. Ja, het werken in dit dorp verrijkt je leven echt’’, besluit ze.

Een aantal mensen zitten te luisteren naar een spreker over vrijwilligerswerk in Israël
Andrea de Vries vertelt over haar ervaringen in het dorp ADI in Israël.

Meer informatie

In het najaar wordt opnieuw een bijeenkomst belegd voor 18-plussers. Nu al meer weten? Kijk dan op www.adi-il.nl.