UItzicht op de haven van Urk met boten.
“Een functie waarbij je voor spraakmakende projecten en ontwikkelingen vanuit stedenbouwkundig perspectief input mag leveren en advies geeft.”

                                                     Beleidsadviseur stedenbouw

                                                                                                       (36 uur per week)

Over de functie

Als beleidsadviseur stedenbouw draag je op alle abstractieniveaus zorg voor de totstandkoming van ruimtelijk beleid, stedenbouwkundige visies- en plannen. Hierbij ligt de nadruk op het adviseren, maar ook het ontwikkelen van nieuwe stedenbouwkundige producten. Je raadpleegt collega’s (vakspecialisten) om tot een ruimtelijk gedragen, maatschappelijk- en financieel haalbaar resultaat te komen.

Je werkt eveneens inhoudelijk mee aan projecten, geeft advies aan de projectleider en kan worden ingezet als productcoördinator om stedenbouwkundige producten te vervaardigen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werk je nauw samen met de Geo-medewerker en Medewerker Stedenbouw bij de totstandkoming van bijvoorbeeld nieuw kaartmateriaal en ondersteunende data. 

Wat ga je doen

Als beleidsadviseur stedenbouw ben je verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Je stelt stedenbouwkundige kaders en randvoorwaarden op in producten, zoals een ‘Nota van Uitgangspunten’ en/of ‘Stedenbouwkundig Programma van Eisen.
 • Je bewaakt de stedenbouwkundige kaders binnen de projecten en het ruimtelijk beleid.
 • Je draagt zorg voor de totstandkoming en verankering van ruimtelijk beleid, stedenbouwkundige visies en stedenbouwkundige plannen.
 • Je fungeert als productcoördinator binnen projecten op het moment dat er stedenbouwkundige producten opgeleverd moeten worden.
 • Je ondersteunt projectleiders met stedenbouwkundig advies.
 • Je beoordeelt conceptverzoeken en initiatief aanvragen van externen vanuit stedenbouwkundig oogpunt
 • Je levert stedenbouwkundige input aan collega’s van aanverwante beleidsvelden binnen andere teams.

Functie-eisen

Als nieuwe collega heb je kennis van en ervaring met stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling bij een gemeente, stedenbouwkundig adviesbureau of gebiedsontwikkelaar. Je bent in staat om samen te werken. Je bent integer, klant- en resultaatgericht en handelt zorgvuldig. Je communiceert op een vlotte en enthousiaste manier zowel mondeling als schriftelijk en weet draagvlak te creëren voor je ideeën en standpunten. Je beschikt over gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde relevante Hbo-opleiding.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van stedenbouw en/of ruimtelijke ontwikkeling bij een gemeente, stedenbouwkundig adviesbureau of gebiedsontwikkelaar
 • Ervaring met AutoCAD en affiniteit met andere tekensoftware, zoals Sketch-UP

Arbeidsvoorwaarden

Binnen deze brede functie maak je echt impact op het unieke Urk en kun je het resultaat van je werk van dichtbij meemaken.

Daarnaast biedt de functie:

 • Een salaris van maximaal € 5.372,00 bruto per maand (schaal 11).
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof.
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans.
 • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen.
 • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek in bruikleen.
 • Mogelijkheden om thuis te werken.
 • Werken in collegiaal team van 6 collega’s.
 • Een ruime vergoeding woon-werkverkeer.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsinformatie

Met ongeveer 200 collega’s werkt de gemeente samen in een prettige werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoordelijkheid en vertrouwen belangrijk zijn. Alle collega's werken er samen aan om de uitdagende projecten te realiseren en ondertussen de inwoners en ondernemers optimaal van dienst te zijn.

Je komt binnen het team ruimtelijke ontwikkeling van het Ruimtelijk Domein (beleid en advies) te werken.

Het jaar 2022 staat in het teken van de doorontwikkeling van onze organisatie. Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid.

Man en vrouw staan bij een laptop met bouwtekeningen

Wil je meer informatie

Als je vragen hebt over de vacature neem dan contact op met Ruth Dara, 06- 13 32 73 89 / ruth.dara@bmc.nl. Wacht niet te lang met reageren, wij gaan gedurende de looptijd van de vacature al in gesprek met mogelijk geschikte kandidaten.

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan dat zijn. Bij indiensttreding vindt de beëdiging plaats.

Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien, help jij mee de gemeente Urk groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!