UItzicht op de haven van Urk met boten.

Werken op het unieke Urk?

Karakteristiek, sociaal bewogen en ondernemend! Drie treffende kenmerken van onze gemeente met ruim 21.500 inwoners. Urk groeit hard, heeft veel ambities en kent veel uitdagingen. De groei is terug te zien in onze bevolkingsgroei en onze aanjagende rol bij de economische groei en ontwikkelingen binnen Flevoland. Ons werkloosheidscijfer is laag.

De te ontwikkelen hightech buitendijkse haven, maritiem bedrijventerrein Port of Urk, de start van het project Zeeheldenwijk, met ruim 1600 nieuwbouwwoningen stralen onze ambitie uit. 

Te grote projecten voor een kleine gemeente? Misschien, maar de groei vraagt er om! We pakken het gewoon op. Kortom, bij ons vind je dynamiek en volop ontwikkeling.

Om onze inwoners en ondernemers optimaal van dienst te zijn, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. 

Wil jij een belangrijke rol spelen vanuit deze ambitieuze organisatie? Heb jij zin in een leuke uitdagende functie bij ons? Een functie waarin je jezelf kan door ontwikkelen in een breed scala aan onderwerpen binnen onze organisatie? Dan komen wij graag met jou in contact, solliciteer daarom naar de functie van: 

Beleidsadviseur stedenbouw

Functieschaal 11
Aantal uur36 uur

Waar kom je te werken? 

Met ongeveer 200 collega’s werken we samen in een prettige werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoordelijkheid en vertrouwen belangrijk zijn. Je komt binnen onze organisatie te werken binnen het team ruimtelijke ordening.  

Het jaar 2022 staat in het teken van de doorontwikkeling van onze organisatie. Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. 

Wat hebben wij jou te bieden

 • Een functie met impact op het unieke en dynamische Urk.  
 • Een salaris van maximaal  € 5.372,00 bruto per maand. 
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof.
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans. 
 • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen. 
 • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek in bruikleen. 
 • Alle ruimte om je verder te ontwikkelen.  
 • Werken in collegiaal team van 6 collega’s.  
 • Vergoeding woon-werkverkeer max. 60 km. enkele reis en € 0,19 per km. 
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

Wat ga je doen in de functie?

Je bewaakt de stedenbouwkundige kaders binnen de projecten. Je beoordeelt bouw- en gebruiksinitiatieven. Je ondersteunt projectleiders met stedenbouwkundig advies. Je levert stedenbouwkundige input aan collega’s van aanverwante beleidsvelden binnen de teams. Bij locatieontwikkelingen stel je stedenbouwkundige randvoorwaarden op. Voor het opstellen van gemeentelijke stedenbouwkundige visies en beeldkwaliteitsplannen fungeer je als opdrachtgever. Je geeft richtinggevende adviezen aan collega’s van beheer openbare ruimte.

  Wie ben jij en wat heb je in huis?

  Als nieuwe collega heb je kennis van en ervaring met stedenbouw bij een gemeente. Je bent in staat om samen te werken. Je bent integer, klant- en resultaatgericht en handelt zorgvuldig. Je communiceert op een vlotte en enthousiaste manier zowel mondeling als schriftelijk en weet draagvlak te creëren voor je ideeën en standpunten. Je beschikt over gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. 

  Daarnaast beschik je over: 

  • Minimaal een afgeronde stedenbouwkundige Hbo-opleiding 
  • Enige ervaring in het werken bij een gemeente in dit vakgebied is een pré. 

  Wij willen graag kennis met jou maken!

  Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@urk.nl. Reageren kan tot en met 28 mei 2022. De briefselectie vindt plaats op woensdag 1 juni 2022. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 8 juni 2022.

  Medewerkers tijdens een overleg over woningbouw

  Wil je meer informatie? 

  Voor procedurele vragen kun je contact opnemen met Geert van den Berg (HR-adviseur). Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Willem Jan Wakker (manager Ruimtelijk Domein (beleid en advies). Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0527-689868. 

   Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan dat zijn. Bij indiensttreding vindt de beëdiging plaats.  
   Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien, help jij mee de gemeente Urk groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!