Gratis advies aan huis over inbraakbeveiliging en maatregelen tegen woninginbraken.

Het aantal inbraken bij bedrijven en woningen op Urk is het afgelopen jaar opvallend toegenomen. Mogelijk hebben inbrekers ontdekt dat “de deur altijd openstaat op Urk” en dan niet alleen figuurlijk, maar in sommige gevallen ook letterlijk. Om actie te ondernemen tegen de toenemende inbraken is, aan het begin van de donkere dagen, 21 oktober uitgeroepen tot ‘internationale dag tegen woninginbraak’, met daarbij veel publiciteit en informatie. Kijk eens op www.geefinbrekersgeenkans.nl en www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor tips om uw woning te beschermen tegen inbraak. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste inbraken worden gepleegd rond 17:00 uur?

Gratis advies aan huis

U kunt zich aanmelden voor gratis inspectie en advies aan huis over beveiliging van uw eigen woning tegen inbraak. Gemeente Urk en Slotenexpert Meijering trekken samen op om dit te realiseren. Als u zich hiervoor heeft aangemeld, komt er een preventieadviseur op afspraak bij u aan huis om u te adviseren over het politiekeurmerk veilig wonen (PKVW). Bij woningen die beveiligd zijn met het landelijke Politie Keurmerk Veilig Wonen is de kans op een inbraak  95 % kleiner. Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer informatie.

Aanmelden voor inspectie

U kunt zich aanmelden bij Slotenexpert Meijering (telefoon 085-3034353) voor gratis advies en inspectie van uw woning, maar ook bij de gemeente (e-mail at.kramer@urk.nl).

Burgernet

Steeds meer Urkers doen mee aan Burgernet. Dit is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.  U wordt geïnformeerd over dringende zaken bij u in de buurt zoals: diefstal of inbraak, brand of gaslek, overvallen of vermiste personen (kinderen). Na een alarmering kunt u direct terugbellen als u iemand gezien heeft of meer weet. Meld u aan op: www.burgernet.nl